دیابت

امروزه دیابت یک بیماری مزمن معرفی می شود که در بین بزرگسالان و کودکان در سراسر جهان شیوع دارد، دیابت کنترل نشده دارای عواقب جدی متعددی از جمله بیماری های قلبی، عروقی و کلیوی و سایر موارد است.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید کفش طبی مردانه با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

ابتلا به بیماری دیابت بستگی به شاخص های فراوانی دارد از جمله مشاهده دیابت در اشخاص و بستگان درجه یک فرد و رژیم غذایی روزانه شخص در قبل از ابتلا به بیماری دیابت، دیابت یک بیماری با عوارض است که رژیم غذایی ویژه ای را برای مبتلایان خود طلب می کند چرا که این بیماری بسیار رابطه نزدیکی با سبک زندگی شخص و رژیم غذایی وی دارد.

دلیل منع مصرفی کربوهیدرات برای اشخاص مبتلا به دیابت در چیست؟

کربوهیدرات شامل پروتئین، چربی و سایر مواد مغزی می شوند که در بسیاری از موارد سبب ایجاد انرژی در بدن اشخاص هستند، اما شایان ذکر است که مصرف کربوهیدرات بیشترین تاثیر را بر روی میزان قند خون دارد و بدین دلیل است که این فرایند در نهایت تبدیل به قند و گلوکز می شود و سپس در سیستم گردش خون جذب می شود، دسته ی کربوهیدرات ها می تواند شامل مواد خوراکی دارای نشاسته، قند و فیبر شود، اما فیبر به صورت مستقیم هضم نمی شود و بنابرین این عنصر غذایی، قند خون را افزایش نمی دهد.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید کفش طبی زنانه با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

به هنگام مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها توسط شخص مبتلا به دیابت، سطح قند خون روند افزایشی داشته و به سطح خطرناکی می رسد و با گذر زمان این سطح قند خون می تواند به اعصاب و عروق خونی شخص مبتلا به دیابت، آسیب های فراوانی ایجاد کند و شایان ذکر است که مصرف کربوهیدرات کم می تواند به جلوگیری از افزایش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به عوارض مختلف بیماری دیابت، کمک بسیاری داشته باشد.

پرهیز از مواد غذایی افراد مبتلا به دیابت

پرهیز از مواد غذایی زیر برای جلوگیری از ابتلا به عوارض بیماری دیابت، بسیار مهم باشد؛ این مواد غذایی به شرح ذیل است:

. 1 نوشیدنی های حاوی قند:

خطرناک ترین انتخاب ممکن برای یک شخص مبتلا به دیابت می تواند انتخاب یک نوشیدنی حاوی قند باشد، چرا که این نوشیدنی ها حاوی فروکتوز می باشند که به شدت به انسولین مقاومت دارد و بسیار ارتباط نزدیکی با خطرات بیماری دیابت دارد، همزمان هم مصرف این نوع نوشیدنی ها می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را تقویت کند.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید دوچرخه ثابت با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

سطح بالای فروکتوز موجود در این نوشیدنی های دارای قند، ممکن است منجر به تغییرات متابولیکی در بدن شخص بشود و همزمان هم برای شخص مبتلا به دیابت، موارد خطرناکی مانند چربی شکمی، افزایش کلسترول و تری گلیسید شود که بسیار خطرناک بوده و توصیه می شود جایگزین های مناسبی برای این نوشیدنی های حاوی قند، پیدا شود.

. 2 مواد خوراکی حاوی چربی ترانس:

چربی ترانس، یک افزودنی بسیار ناسالم و خطرناک موجود در برخی مواد غذایی است، در واقع با اضافه کردن هیدروژن به اسید های چرب غیر اشباع موجود در مواد غذایی به منظور ماندگاری و پایداری بیشتر انجام می شود، چربی های ترانس موجود را می توان در موادی همانند مارگارین، کره بادام زمینی، خامه و غذا های فراوری شده به صورت یخ زده مشاهده کرد.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید دستگاه سنجش تراکم استخوان با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

علاوه بر این سایر تولید کنندگان مواد غذایی، اغلب آنها را به خوراکی های فراوری شده که به صورت پخته شده هستند، اضافه می کنند تا به افزایش عمر نگهداری آنها به نحوی که قابل مصرف باشند، حتی با گذشت زمان های طولانی کمک کنند. اگرچه چربی های ترانس موجود به صورت مستقیم بر روی سطح قند خون تاثیر ندارند اما آنها تاثیرات بسیار مهمی بر افزایش التهابات بدنی، مقاومت به انسولین و افزایش چربی شکمی دارند؛ شایان ذکر است که در اکثر موارد نیز سبب ایجاد اختلال در عملکرد شریانی می شوند.

این اثرات به خصوص در مورد افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است زیرا ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در این قبیل موارد بسیار بالا است، به هنگام مصرف یک ماده غذایی فراوری شده بسیار به عبارت ( هیدروژنه شده جزئی) باید دقت کرد و از مصرف آنها اجتناب به عمل آورد.

. 3 نان حاوی آرد سفید، پاستا و برنج 

نان سفید، برنج و ماکارونی مواد غذایی فراوری شده با کربوهیدرات بالا هستند. خوردن نان، شیرینی و سایر غذاهای تهیه شده با ارد تصفیه شده به طور قابل توجهی افزایش سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 نشان می دهند، شایان ذکر است حتی یک قاشق غذایی حاوی کربوهیدرات بالا می تواند در افزایش قند خون موثر باشد، اشخاص دارای دیابت بهتر از آرد های دارای سبوس استفاده کنند.

. 4 میوه خشک:

میوه طبیعی و تازه، یک منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم محسوب می شود، هنگام انجام فرایند خشک کردن میوه، سبب از دست رفتن آب طبیعی میوه می شود و منجر به ایجاد غلظت بیشتر در سطح مواد مغزی می گردد، میوه های خشک شده دارای میزان بسیار زیادی از قند هستند و مصرف آنها برای افراد مبتلا به دیابت به هیچ عنوان سودمند نیست.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید دستگاه تست ورزش با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

. 5 میان وعده های فراوری شده:

برنج، انواع بیسکوییت و دیگر مواد غذایی بسته بندی و فراوری شده گزینه های خوبی برای مصرف به عنوان میان وعده نیستند چرا که معمولا با آرد تصفیه شده فاقد سبوس تولید می شوند و دارای میزان بسیار زیادی از قند هستند که برای اشخاص مبتلا به دیابت بسیار خطرناک است، بهتر است اشخاص مبتلا به دیابت آجیل های خام را به عنوان میان وعده استفاده کنند.

. 6 آب میوه:

اگرچه آب میوه اغلب به عنوان یک نوشیدنی مفید و سودمند قلمداد می شود اما اثرات مشابه با نوشیدنی های شیرین بر پایه قند دارد، در بسیاری موارد قند موجود در آب میوه و سایر کربوهیدرات ها بسیار بیشتر است و پیشنهاد می شود از ترکیب آب لیمو طبیعی و آب برای اشخاص مبتلا به دیابت استفاده شود که بسیار مفید تر و سودمند تر است

. 7 نوشیدنی های انرژی زا:

نوشیدنی های انرژی زا که به صورت معمول نیز با کافئین همراه هستند، می تواند سبب افزایش بیش از حد قند خون شود و می تواند مشکلات بسیار زیادی را به همراه خود داشته باشد، در کنار این طیف نوشیدنی های گسترده یک دسته نوشیدنی نیز با عنوان بدون قند و رژیمی نیز مشاهده می شود که حاوی قند مصنوعی آسپارتام است و این نوع نیز خود به نوبه ی خود می تواند در سطح قند خون این بیماران بسیار خطرناک باشد.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید تردمیل با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

چند توصیه مفید جهت افراد مبتلا به دیابت 

. بهتر است به جای استفاده از شکر و قند، از خرما یا عسل آنهم به صورت بسیار محدود و با توصیه پزشک متخصص خود، استفاده کنید.

. بهتر است از برنج قهوه ای به جای برنج سفید در رژیم غذایی خود بهره ببرید و از قبل نیز با پزشک متخصص خود مشورت داشته باشید.

. روغن هایی نظیر روغن زیتون و روغن هسته انگور را به میزان کم، جایگزین سایر روغن های خوراکی کنید و به میزان محدود از این موارد استفاده کنید

. به صورت روزانه آب بنوشید، نوشیدن روزانه آب، آنهم آبی که دمای محیط را دارد و سرد نیست بسیار مفید است و سبب چربی سوزی و تصفیه بدن از سموم انباشت شده می شود.

. بهتر است در میان رژیم غذایی شخص بیمار، برای تامین اسید های چرب امگا 3، غذا های دریایی و ماهی وجود داشته باشد

. ادویه هایی نظیر فلفل سیاه؛ فلفل قرمز تند و خردل بهتر است به عنوان چاشنی در غذا های تهیه شده استفاده شود زیرا سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود و از این حیث بسیار مفید است.

. بهتر است شخص مبتلا به دیابت، از لبنیات فاقد چربی استفاده کند چرا که لبنیات دارای چربی می تواند برای شخص بیمار بسیار مضر و خطرناک باشد زیرا حامل مقادیر زیادی از کربوهیدرات است.

پیشنهاد ویژه: مشاهده و خرید ویلچر با قیمت های استثنایی را از دست ندهید.

مواد غذایی اشخاص مبتلا به دیابت

به صورت خلاصه، اشخاص مبتلا به دیابت باید از مصرف مواد غذایی ذیل به شدت دوری کنند:

. دوری از فراورده هایی که دارای شکر سفید، آرد سفید و  فاقد ارزش غذایی هستند.

. پرهیز از مصرف فراورده هایی که دارای ماده نگهدارنده یا مقادیر زیادی از نمک هستند.

. از مصرف فراورده هایی که عبارت بدون شکر را دارند باید پرهیز کرد، این مواد غذایی شامل انواع شکلات ها، انواع بستنی ها و نوشیدنی های رژیمی می شود.

. از خوردن مقادیر زیادی سبزیجات که دارای نشاسته هستند باید پرهیز کرد، به عنوان مثال سیب زمینی؛ چغندر، هویج و لوبیا.

. اشخاص مبتلا به بیماری دیابت باید از مصرف لبنیات تغلیظ شده به مانند ماست های چکیده، خامه و کشک خودداری کنند.

. به هیچ عنوان اشخاص دارای بیماری دیابت، نباید فراورده های بسته بندی شده که فاقد ارزش غذایی کافی هستند را مصرف کنند، به مانند غذا های آماده، چیپس ، غذا های آماده و انواع فراورده های حجیم شده بر بستر روغن.

. از سوی دیگر اشخاص مبتلا به بیماری دیابت باید از مصرف آب میوه بپرهیزند زیرا حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات به نسبت میوه تازه است و فیبر کمتری نیز دارد، برای اشخاص مبتلا به بیماری دیابت بهتر است میوه تازه مصرف گردد که دارای ارزش غذایی بیشتری است. 

جی مد استور، بورس انواع لوازم و ادوات وابسته پزشکی با نازل ترین قیمت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن
مقایسه